Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK’ün Katılımıyla Enstitü Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurul toplantısı 05 Nisan 2022 Salı günü saat: 13:00’te Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam, Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek ve tüm Anabilim Dalı Başkanları katıldı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. M. Asıf Yoldaş’ın başkanlık yaptığı kurul toplantısında yürütülmekte olan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken Enstitü bünyesinde yer alan tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının yanı sıra sektörün ihtiyaçlarına göre müfredat güncellemeleri hakkında görüşüldü.

Toplantıda genel değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, lisansüstü programların misyonunun bilgiyi üreten, kullanan, eleştiren ve üretici düşünceye sahip insan gücü yetiştirmek olduğunu ifade ederek bu bağlamda Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün şehrimiz ve ülkemiz adına büyük önem arz ettiğini belirtti. Ayrıca Üniversitemizin “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olduğunu hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, üniversitemizin ihtisaslaşma alanıyla ilgili lisansüstü programların açılmasının ve tezlerin üretilmesinin önemine dikkat çekerek “Hitit Üniversitesi, sağlıktan savunmaya kadar bütün stratejik alanlarda lisans ve lisansüstü öğrencilerini yetiştirirken, makine ve imalat teknolojileri alanına katkı sunacak üst kalitede insan gücünü de topluma kazandırıyor. Bu doğrultuda ilimize, bölgemize ve ülkemize en üst düzeyde katkı sağlayabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca proje hazırlıkları, bilimsel çalışmalar ve ihtisaslaşma alanı kapsamında yazılacak yüksek lisans ve doktora tezleri bağlamında görüş alışverişinde bulunuldu.