YÖKAK Başkanlığı Tarafından “Sağlık Bilimleri Enstitüleri Dış Değerlendirme Programı” Çevrimiçi Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Yükseköğretim alanında kalite güvencesi sisteminin en önemli hedefi, yükseköğretim kurumlarının misyonlarını gerçekleştirmelerine ve sürekli gelişen yapılar haline dönüşmelerine katkı sağlamaktır. Ülkemizde 2015 yılından itibaren Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilen dış değerlendirme deneyimleri, lisansüstü eğitimde kalite güvencesi sistemi çalışmalarına odaklanılması gerektiğini göstermiştir. Bu kapsamda, YÖKAK tarafından pilot bir yaklaşımla sağlık bilimleri alanına yönelik geliştirilen ve en kısa sürede diğer Lisansüstü alanlara da yaygınlaştırılması planlanan "Sağlık Bilimleri Enstitüleri Dış Değerlendirme Programı" nın 2021 yılı itibariyle hayata geçirilmesi planlanmıştır.

Bu doğrultuda, YÖKAK başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ın başkanlığında tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcıları ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlerinin katılımıyla 28 Mayıs 2021 Cuma günü saat 14:00'da, "Sağlık Bilimleri Enstitüleri Dış Değerlendirme Programı" na ilişkin çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı YÖKAK başkanını Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ın konunun önemi ile ilgili açılış konuşması ile başlayarak Prof. Dr. Feyza ARICIOĞLU’nun (YÖKAK Lisansüstü Sağlık Bilimlerinde Kalite Güvencesi Çalışma Grubu Üyesi) konu hakkındaki sunumu ile devam etti. Toplantı daha sonra YÖKAK başkan yardımcısı Prof. Dr. Sibel AKSU YILDIRIM’ın süreç hakkındaki bilgilendirme toplantısı ile sona erdi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen çevirim içi toplantı katılımcıların soru- cevaplarıyla son buldu.

Söz konusu toplantıya Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Lisansüstü Eğitim Enstitü müdürümüz Prof. Dr. Muhammed Asıf YOLDAŞ ve Müdür yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Muhammed Emin ERDİN katılım sağladılar.

Instagram Twitter Facebook Youtube
Lisansüstü Öğrenci Danışma Hattı