Tez Yazım Kılavuzu ve Şablonu

Enstitümüz bünyesinde yapılan lisansüstü tezlerin aşağıda yer alan kılavuz ve şablona uygun bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Belge ana hatLisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez ve Proje Yazım Şablonu

Belge ana hatLisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez ve Proje Yazım Kılavuzu

ORCID Numarasının Alınması

Lisansüstü tezler ile bilimsel faaliyetler sonucu ortaya çıkan kitap, makale, kongre bildirileri ve her türlü bilimsel yayının bibliyografik denetimini sağlamak amacı ile YÖK Açık Bilim ve Açık Erişim Sisteminin altyapısında; verilerin standardizasyonunu sağlamak için ücretsiz olarak temin edilebilen uluslararası yazar kimlik Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarasını, Yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik personeller ile Lisansüstü Eğitim gören öğrencilerin alması ve tezli lisansüstü öğretim öğrencileri ile tüm akademisyenlerin almış oldukları ORCID numarası ile daha önce yapılan yayınların eşleştirilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Akademik personellerin; YÖKSİS (Personel İşlemleri-Özgeçmiş oluştur-Kişisel Bilgiler-YÖK Akademik) üzerinden, Tezli Yüksek Lisans/ Doktora Programı öğrencilerinin, Ulusal Tez Merkezi üzerinden, Akademik Personel olup aynı zamanda öğrenci olan kişilerin ise YÖKSİS (Personel İşlemleri-Özgeçmiş oluştur-Kişisel Bilgiler-YÖK Akademik) üzerinden Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numaralarını almaları gerekmektedir.

Öğrencilerinhttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ linkinden e-devlet şifrenizle giriş yapınız, öğrenim bilgilerini tıklayınız, bu alandaki tez veri giriş formu başlığından ORCID numarası alınabilir.

Bilim/Sanat Alanları ve Kodları

Lisansüstü programınızla ilgili bilim kodunu bulmak için aşağıdaki web sayfasına tıklayınız.

ÜAK Bilim/Sanat Alanları ve Kodları

Tez ve Proje Yazım Eğitimleri

Lisansüstü Eğitim Ensititümüz tarafından tez yazım sürecinizde karşılaşacağınız çeşitli sorunlara yardımcı olmak amacıyla hazırladığımız seminer videolarını lütfen izleyiniz.

Eğitim-1

Tez konusunun belirlenmesi, tezin problematiği, literatür araştırmasının nasıl yapıldığı, tezin yönteminin nasıl belirlendiği, etik ihlale mahal vermeden dipnot ve kaynakçanın nasıl düzenlenmesi gerektiği ile ilgili hazırlamış olduğumuz eğitim içeriği için TIKLAYINIZ.

Eğitim-2

Tez hazırlama sürecinde MS Word programını daha etkin kullanılması, tez yazım kılavuzu ve şablonunda belirtilen kurallarla MS Word programının uyumlu hale getirilmesi ve MS Word programında stillerin oluşturulması ile ilgili hazırlamış olduğumuz eğitim içeriği için TIKLAYINIZ.

Eğitim-3

Zotero programının tanıtımı, Zotero programının MS Word programına entegre edilmesi ve Zotero programı ile doğru ve kolay dipnot gösterimi, kaynakça sıralamasının yapılması ile ilgili hazırlamış olduğumuz eğitim içeriği için TIKLAYINIZ.

 

HIZLI ERİŞİM